Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#1071 26. 6. 2014, 06:42

Skláním se před prací a nálezy ostatních - jedním slovem nádhera !
Omlouvám se , že reaguji vždy se zpožděním, nebo že na něco nereaguji vůbec ale nesedím u toho nonstop a tak nestíhám číst všechno natož reagovat na všechny nové příspěvky , protože s volným časem jsem V 49°515.544"N, 15°1528.116"E 😁 😁 😁

to jezevec : Já dělám to, že když mám širší pukliny, do kterých by se mi mohlo nacpat brusivo event. leštivo( a nešlo teda o dutinu jako takovou) , tak ty pukliny vylepuju před broušením gelovým vteřinovým lepidlem . Je to piplačka ale jsem s tím spokojenej, protože po vybroušení ta plocha je naprosto rovná a to lepidlo je akrylát takže je to tvrdý jako sviňa. Je potřeba to ale nechat vytvrdnout tak den dva po aplikaci . Takže když to není dutina , kterou bych tam chtěl tak prostě každou tu širší puklinu zatáhnu vteřiňákem. Teď mám takhle udělanou jednu přepychovou "Apolenu" a doufám, že ji přes prázdniny dám do lesku.

Jojo - tohle už nejsou klasický "křemenný masáci" resp. ten první říznutej je ale ty další dva už né - ono těch druhů tam je podstatně víc ale je to jako všude - chce to holt chodit a hledat.

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#1072 26. 6. 2014, 08:40

to vita - ahoj, s tím časem to mám podobný :-)

Praskliny jen voskuju, lepidlo jsem už zahodil, ze dvou důvodů. Jednak nevím, co to lepidlo bude dělat časem, třeba za rok, pět let... Hlavně ale tam, kde je lepidlo, nedostane se už vosk.... lepidlo zalepí vrch praskliny, ta je ale pořád vidět, vosk pak už nemá kudy se do té praskliny dostat... k tomuhle jsem zatím došel, ale možná že to zas změním :-) :-)

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1073 26. 6. 2014, 09:29
Vita- Ty jo, to vypadá na zajímavé kousky, na ten první a třetí jsem zvědavá nejvíc! Dnes mi přišly zmiňovaní "poláci" a samozřejmě jsem nevydržela a hned musela jeden zkusit. Vybrala jsem pro začátek jeden rozštíplý, který mne zaujal kresbou. Bylo trošku časově náročné zbrousit jej do rovniny, ale protože ten porfyr okolo šel relativně dobře, nebyla to zase taková tragedie. Můj první polák, takže z něho mám velkou radost a jsem strašně zvědavá, kdy se dostanu k ostatním, co mne tam čeká za překvapení. Tento mne naladil. Škoda prasklin, ale můj první :-) Obrázky: ...

blahopřeji a jak psal jezevec vosk ho vylepší

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#1074 26. 6. 2014, 09:33

Vyplňovať praskliny lepidlom je profesionálne možné , ale podmienka pre úspech je presne odhadnúť zahriatie celej vzorky.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1075 26. 6. 2014, 09:33
to vita - ahoj, s tím časem to mám podobný :-) Praskliny jen voskuju, lepidlo jsem už zahodil, ze dvou důvodů. Jednak nevím, co to lepidlo bude dělat časem, třeba za rok, pět let... Hlavně ale tam, kde je lepidlo, nedostane se už vosk.... lepidlo zalepí vrch praskliny, ta je ale pořád vidět, vosk pak už nemá kudy se do té praskliny dostat... k tomuhle jsem zatím došel, ale možná že to zas změním :-) :-)

mám na to podobný názor - když už použiji lepidlo, tak na kámen (viz příspěvky) zpátky a do lepidla to máčím. Faktem zůstává, že lepidlo je nenávratný proces.

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1076 26. 6. 2014, 09:38
..tady se to ale rozjelo.. jezevec- máš dobrý vkus, ten modrý je fakt parádní 😉 xantokon- když vidím jaké obry vozíš, to je co říct. Já raději malé, tak do 5-6cm= jsou lépe skladné a zatím mně s tím manžel nechce vyhodit 😃 Tuhle lokalitu zatím zastoupenu nemám, i když už mi byly vzorky nabízeny, ale nemám náčiní na řezání, takže jsem je byla nucena odmítnout. Snad do budoucna také pořídím! Zatím mne drží české pecky a teď budu zkoušet nějaké menší "poláky"..

korunka napsal/a:

xantokon- když vidím jaké obry vozíš, to je co říct. Já raději malé, tak do 5-6cm= jsou lépe skladné a zatím mně s tím manžel nechce vyhodit 😃

manželka není a přítelkyně je ráda, že mně má a tak mně nemá kdo vyhodit😃 😃

tak to si připrav opravdu velkou vitrínu, neb lokalit je tam opravdu moc😉 😉 😃 😃

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1077 26. 6. 2014, 09:40
Acháty - Zábrodí(Červený Kostelec) ten první je jenom říznutej - až bude čas dám to do lesku - ten fakt bude dobrej😉 ty další dva v surovém stavu😁 Obrázky: ...

ten druhý a třetí zajímavý materiál, i když je to dost rozbitý , blahopřeji

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1078 26. 6. 2014, 09:42
Achát - Morcínov 😉 Obrázky: ...

má můj obdiv😉 😉

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1079 26. 6. 2014, 09:43
Do dneška mě štvalo, když se mi do dutinek a pórů v achátech cpalo leštivo a pak to nešlo ven, drbal jsem to kartáčkem jak blbej a stejně tam někdy něco zůstalo... S tím je konec 😈 Dřevotřísku s leštivem mám teď na hřídeli staré brusky (původní dřevěná bedýnka...) a vedle je momentálně nepoužívaný filc. Napadlo mě ho pořádně nakropit, až úplně nasákl vodou a po leštění na dřevotřísce jsem achát projel po tom nasáklým filcu... všechno leštivo z pórů a prasklin bylo okamžitě pryč, kartáčkem jen hrany a čistej achát... paráda!!! 😉

diamant je diamant 😃 😃

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#1080 26. 6. 2014, 09:52
mám na to podobný názor - když už použiji lepidlo, tak na kámen (viz příspěvky) zpátky a do lepidla to máčím. Faktem zůstává, že lepidlo je nenávratný proces.

Jóóóóó já vím - já nemluvil o vlasových trhlinách, který jsou na vosk ale na rozšklebený trhliny , resp. takový miniaturní "spáry" do kterých se cpe brusivo ve velkým a strašně blbě se to pak vymejvá . Jasně že vlasový trhliny né lepidlem ale vosk .
Ale širší "rozšklebenou"(vydrolenou) trhlinu voskem nespravíš a já mám rád ten achát hlaďoučkej jako 49°515.544"N, 15°1528.116"E 😈

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.