Odpaří se benzín né parafín(z nasycenýho roztoku se ti taky neodpařuje voda se solí ale jenom voda a sůl se usazuje) - a psal jsem toto : Někdy se se to ale musí opakovat(dvakrát-třikrát) protože z toho "vsáknutýho" roztoku vyprchá ten benzín a zůstane tam jen vrstvička parafinu a když je ta prasklina hlubší tak toho prostě potřebuje víc.
Ty hlubší praskliny nemusíš zatáhnout na poprvé - píšu, že to opakuju několikrát - ale u těch jemnejch povrchovejch mi to stačilo jednou.
Opakuju několikrát - tím rozumím - dnes - zítra - pozítří - prostě opakuju to až když se ten benzín odpaří . Takže ty praskliny se zatahujou po jemnejch parafinovejch vrstvách.
Ale obecně k troubě - 90 stupňů je strašně moc -- dávám na max 50 a nechal jsem ho tam delší dobu a on i při týhle teplotě se rožhaví jako sviňa a bere vosk úplně v pohodě ale v současnosti opravuju viz. jak jsem psal výše ale chce si to s tím holt vyhrát takže ten proces musíš několikrát opakovat .

Jo jo, je mi to jasný, ale připadá mi to jednodušší za tepla, než prostě ten vosk ředit a pak následně vícekrát doplňovat ... ale určitě to je zase šetrnější metoda.
Jinak těch 90 vím že je moc, to jsem jednou spíš přehnal... :-) Ta trouba si ale teplotu hlídá a těch 50 je zas málo. Když je ten šutr hezky rozehřátej, tak vosk líp zateče a hlavně hlouběji... toť můj poznatek ... ale nesmí se to přehnat :-)
jezevec74@gmail.com

Jo souhlas - ono je to v podstatě jedno jak - důležitý je tam ten vosk dostat.😉

s tím vším souhlas. Pak je ještě jedna varianta, kterou mám vyzkoušenou a to je transparentní leštitelné lepidlo či tmel před broušením. 🙂
http://www.weha.cz/lepidla-a-tmely-polyesterova-lepidla-a-tmely-katskup621.php

to xantokon - veha odkaz uložen, díky, určitě něco od nich zkusím ... a asi bych tam našel i nějakou lepší metodu na blbě uřezanej kámen, než hodinu u litiny, že? ... ale ten jejich sortiment je tak velkej :-) ... ??
Ty poslední fotky, no jak jsem už psal, žádný troškaření.... :-) ale nádhera - už je ten poslední nařezanej?
jezevec74@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.