Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#921 19. 6. 2014, 21:01

pardon - zde fotka šutříku na určení lokality viz výše.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#922 19. 6. 2014, 21:05
pardon - zde fotka šutříku na určení lokality viz výše. Obrázky: ...

nemám tůšo ....😞

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#923 20. 6. 2014, 07:20

jezevec napsal/a:

a ty praskliny mě tak štvou 👿

Jo, už jsem zkoušel něco vyvoskovat, ale mám strach ten achát pořádně roztopit... ale to asi je potřeba 😕 ... a hezké jsou co - acháty, nebo praskliny? 🙄

Když už není vyhnutí a šutr stojí za to, tak já vyspravuju ty praskliny "za studena" roztokem benzínu a parafínu(dortová bílá svíčka rozpuštěná v benzínu).
Přijde mi , že ten kámen tenhle roztok bere mnohem líp. Někdy se se to ale musí opakovat(dvakrát-třikrát) protože z toho "vsáknutýho" roztoku vyprchá ten benzín a zůstane tam jen vrstvička parafinu a když je ta prasklina hlubší tak toho prostě potřebuje víc.
Chce si to s tím vyhrát ale má to tu výhodu , že ho nemusím "dusit" v troubě a neriskuju, že mi řuchne.

Profilový obrázek
skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

#924 20. 6. 2014, 08:14

To Vita - moc hezký masový kouličky !! Už je vidím na brusu !! Asi se tam na podzim budu muset vypravit pro nějaký mašo do mrazáku !! Mňam ! 😁 😆 😳 Skodic

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#925 20. 6. 2014, 08:36
to Tomi: mám bohužel jen dodávku.😃 Foto z Slavkovský les Obrázky: ...

Nemá to chybu.😁 😁 😁

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#926 20. 6. 2014, 09:04
To Vita - moc hezký masový kouličky !! Už je vidím na brusu !! Asi se tam na podzim budu muset vypravit pro nějaký mašo do mrazáku !! Mňam ! 😁 😆 😳 Skodic

No hlavně je to o tom, že na takovejhle matroš musíš mít v pořádku ŽUBY😁 protože je to tvrdý jako ŠVIŇA😁 😁 😁

Profilový obrázek
skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

#927 20. 6. 2014, 09:40

To Vita - no vidíš a ten náš bůček se řeže a brousí docela dobře a velice dobře se leští !! Je to asi doopravdy spíš něco kolem jaspisu jak píšou . Taky jestli to není tím uzením ??😆 😆 😆 Už abych měl kousek na vyzkoušení !!😞 😞 Skodic

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#928 20. 6. 2014, 13:20

To Xantokon, Vita - Ahojte - ohledně opravování achátů 😉 Zkoušel jsem to už předtím a to tak, že dám achát do trouby, nahřeju ho nejdřív trochu, cca na 50 stupňů, pak po chvilce přidám (naposledy jsem dal 90) a peču. Zapomněl jsem je tam jednou víc jak půl hodiny a přežily, naopak, bylo to nejlepší... ten vosk se pak hned perfektně roztekl a některý praskliny úplně zmizely. Nejde to ale vždycky, prostě něco zmizí, něco ne.... ale i tak paráda, opravit se takhle dá fakt hodně. Určitě bych to ale nedělal na všech, úplný trosky nemá cenu opravovat a u těch nejlepších zas mám strach 😲 Mám jeden kousek vyfocenej před voskováním a ten se fakt povedl opravit, tak ho ještě dneska vyfotím a dám sem obě fotky...

To s tím benzíenm za studena se mi moc nezdá, právě proto že po vyprchání benzinu z praskliny zmizí i část té výplně... ne? Vito - fakt to to funguje dobře? 😉

Naopak to vodní sklo zní slibně - dáš vědět?

No a mě už dřív napadlo koupit tzv "sadu na opravu autoskel" od Loctite, sice to je docela drahý, ale je tam toho celkem dost. Vytvrzuje se to UV zářením a ještě jsem to nevyzkoušel 😳 🙄

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#929 20. 6. 2014, 13:24

To xantokon a dodávka - supr!! 😁 ... teda koukám, že když už, tak pořádně 😲 👿 😃

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#930 20. 6. 2014, 13:40

Vita napsal/a:

Potřebuju chlapi poradit - mám z pozůstalosti jednoho sběratele tenhle šutřík a ať si lámu hlavu jak lámu nějak si nevím rady s lokalitou .
Je možný že by to Frýdštejn.....

Ahoj, já teda rozhodně nejsem žádnej odborník, takže jen jak to na mě působí... nebál bych se tomu říkat Frýdštejn, podle té kůry a prasklin... mám jich tady bedýnku, starejch sběrů a to jsou tak různorodý kameny, že klidně i tohle by mohl bejt Frýdštejn.... ale určitě jsou povolanější a taky by bylo lepší ten kámen vidět naživo.
... no, i já budu mít brzo pár dotazů s určením lokality 😕

... a masáci jsou fakt masitý!! 😉

jezevec74@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.