Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#891 19. 6. 2014, 06:34
To Vita - ahoj, no ještě s tím můžeme udělat to, že se tam pojedeme podívat 😉 Ten polskej porfyr už jsem částečně pokořil, ono to tím ceroxem půjde... jen se musím naučit zacházet s tou dřevotřískou, to chce skoro nasucho, že? .... myslím ale že na některý kameny bude fakt nejlepší... a navíc jsem línej nalepit si ten tenkej polyuretan z polpuru.... 😐

Jo jo - moc to nemáchej 😉 . On se ti na tom časem udělá takovej škraloup a to potom stačí jen minimálně navlhčit. Zkus si udělat trošku "řídký kaše" toho ceroxu, pusť kruh , a ten kruh tím natři a nech vsáknout event. na povrchu zaschnout.
Mělo by to být potom lepší s minimální spotřebou leštiva a hlavně moc nemáchat !

Profilový obrázek
skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

#892 19. 6. 2014, 09:34
a co tyto žuby ?? http://www.boredpanda.com/stone-sculptures-hirotoshi-ito/

Ty kousky s nožem by vynikly s naším uzeným zkamenělým bůčkem !!

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#893 19. 6. 2014, 19:26
to xantokon - nevíš náhodou jak je to s lomem ve Frýdštejně? Dá se tam zajít na průzkum?

Nevím osobně jsem tam nebyl, ale vím od kolegů, že tam momentálně nic pěkného nejde. A když už tak je to většinou kašalong. Vstup bych neřešil - šel bych zadem a auto ne před závorou.😉

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#894 19. 6. 2014, 19:28
to xantikon - já zatím chodím na acháty na Hončovu hůrku a čekám pořád na ten pravý - tady odkaz na stránky - http://rockhound.cz/mineral.php?cislo=9028

:shock: 😲 😲 😲 😲 pjedním slovem paráda

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#895 19. 6. 2014, 19:30
Jak pravil klasik : "Nemusíme s tím souhlasit, dokonce se nám to nemusí ani líbit,ale to je asi tak všechno co s tím můžeme dělat" 😈 poslal jsem ti mejlíka ale nevím jestli ta adresa co je na rockhoundu ještě platí 😉

zase jako vždy máš pravdu....😉

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#896 19. 6. 2014, 19:38

jezevec napsal/a:

[ mám strach ten achát pořádně roztopit... ale to asi je potřeba 😕 ... a hezké jsou co - acháty, nebo praskliny? 🙄

hezké jsou acháty. Zkus si to něčem co Tě "nebolí", když to zkazíš. Nahřát to stačí trochu ne rozpálit (dávám to na chvilinku na plotýnkový vařič) a pak po tom jezdíš svíčkou. Vosk se dostane do prasklin. Nechat uschnout a rozleštit na novinách.
Četl jsem nedávno na nějakém usa foru o tom, že používají nějaký křemičitan na bázi vodního skla, pečou to a následně leští. byli tam i nějaké výsledky - vypadalo to zajímavě. Konzultoval jsem to s klukama s Německa a ty to také nezkoušeli.
Nám to v plánu vyzkoušel - uvidíme...🙄 🙄

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#897 19. 6. 2014, 19:42
něco už jsem nakopal, mám to v přepravkách, ale nechci se do toho pouštět než bude řezačka, tak snad tam bude nějaký pěkný kousek, je tam hodně i pouze kalcitových peciček. Do Frýdštejnu jsem volal a zakázali tam vstup díky nějakým hledačům co tam udělali nějakej větší binec (to už jsme tu řešili ), tak proto se ptám. Říkali mi že tam mají čidla, ale na sekretariátu řekli ať to taky vezmu zezadu a nikdo to řešit nebude :-) pokud vyrazíme na acháty, tak to chcem co nejlíp naplánovat, a´t něco najdem. Volal jsem i do Doubravic 😉

je to ve většině lomů a je to na bagrech a nakladačích, protože se ztrácí nafta. takže nedoporučuji se okolo těžebních strojů vůbec motat.😉

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#898 19. 6. 2014, 19:46

Vita napsal/a:

"když musíš tak musíš"
ale je to jako se vším a všude ....... - je to jen a pouze otázka priorit😁

Víťo Tvoje slova necháme tesat do kamene - sorry raději do achátu😃

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#899 19. 6. 2014, 19:51

ti xantokon - díky za info :-) kolem strojů se motat nebudu, jedině že bych si někde potřeboval něco přihrábnout :-)

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#900 19. 6. 2014, 19:53

to xantokon - a jak je na tom Kozákov?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.