Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#851 17. 6. 2014, 15:53

a kameny odtamtud

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#852 17. 6. 2014, 16:02

Jsou i nějaké achátové lokality na severní moravě, ať to nemám všude tak daleko 🙄 😉

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#853 17. 6. 2014, 16:04

to xantokon - ty jo, nádhera, taková kupa kuliček 😉 , super inspirace na výlet 😉

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#854 17. 6. 2014, 16:09
Jsou i nějaké achátové lokality na severní moravě, ať to nemám všude tak daleko 🙄 😉

hm těch tam moc neznám. Škoda. Ale pamatuj si jednu věc na kameny není nikdy daleko .....😉
Máš kousek Polsko , Českomoravskou vrchovinu,. Máš to blíže na Slovensko a do Maďarska jako já. Vše má své výhody i nevýhody.😉

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#855 17. 6. 2014, 16:12
to xantokon - ty jo, nádhera, taková kupa kuliček 😉 , super inspirace na výlet 😉

jj výlet tam je pěkný a jako vše je to jen o informacích 😉
a zapomněl jsem dodat hlavně o kamarádství!😉

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#856 17. 6. 2014, 18:20
to Vita - no tak to já Ti brzo řeknu co dělá cerox na dřevotřísce, protože hliník nemám :-) A ještě k těm Broumovskejm achátům ... je to už úplně zbytečný snažit se tam něco hledat, nebo se ještě může zadařit ?? Mám to tam blíž než kamkoliv jinam na acháty a rád bych se tam podíval...

Ahojte, tak jsem zatím zjistil, že cerox na dřevotřísce leští 😲
Zatím mi ale neleští Polský acháty 😕
Asi to bude tím, že jsem zkoušel jeden, co jsem ho už zkazil na filcu a nechtělo se mi ho teď komplet přebrušovat, nebo možná tím, že ten cerox je moc mladej, že se ještě na té dřevotřísce dost neusadil...
.... takže, zpátky do dílen!! 😎

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#857 17. 6. 2014, 18:25

To xantokon - ahoj, teda ty polokoule z Německa, to je paráda, zas trochu jiný Polsko ... a moc hezký!! :-)

Jinak falšovanej a nepravej jezevec, to su přece já!! Ten nefalšovanej se bezpečně pozná podle tmavýho pruhu přes oko ... a ten já nemám :-)

No a k Broumovsku - to musí Víťa ... ale asi to bude hodně těžký něco najít, jak jsem tušil :-(

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#858 17. 6. 2014, 18:40
To xantokon - ahoj, teda ty polokoule z Německa, to je paráda, zas trochu jiný Polsko ... a moc hezký!! :-) Jinak falšovanej a nepravej jezevec, to su přece já!! Ten nefalšovanej se bezpečně pozná podle tmavýho pruhu přes oko ... a ten já nemám :-) No a k Broumovsku - to musí Víťa ... ale asi to bude hodně těžký něco najít, jak jsem tušil :-(

díky.
tak potom já jsem jezevec taky - podle toho tmavýho pruhu přez oko - ten jsem měl naposledy předloni na kamenech na východním Slovensku po návštěvě jedné krčmy.😆 😆
Broumov - o dost věcech tam vím, ale jako Víťa to ne😳

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#859 17. 6. 2014, 20:33
mariluc napsal/a: to xantokon - Tady v širokém okolí asi nikdo nebrousí acháty, ani se tady pořádné nedají najít okr. Frýdek -Místek :-) takže není tady za kým se zajít mrknout jak na to :-) ...

to xantokon - dnes jsem byl na srazu mineralklubu FM, které se koná jednou měsíčně. Byl tam i mistr Machek. Koukal jsem na jejich úlovky za min. měsíc a opravdu nádherné kousky. I mistr Machek tam měl nádherné acháty. Opravdu je důležité se sejít se sběrateli kamínků a prokonzultovat své objevy. Člověk si tak vymění mnoho informací a posune ho to dál 😉 🙂

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#860 17. 6. 2014, 23:31

Ahojte, tak s tou dřevotřískou se asi ještě budu muset poprat... zatím nic moc, teda co se týče těch polskejch...
Podělím se ale aspoň o jeden Frýdštejn (6 x 5 cm) a jednu mou letošní Horku (7 x 3 cm) 😉 ... a ty praskliny mě tak štvou 👿

Obrázky:

jezevec74@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.