to jezevec : to je teda fakt a máš pravdu a souhlasím s tím, že to tady žije .
Den vynechám a mám celej večír co číst😃
A fakt je (což grofik jistě ocení), že "nezlobíme" s odpadem z hutí a skláren😃
Já si jen neumím představit(a to má velkou představivost) jak to bude vypadat časem v případě, že budu něco hledat , protože těch důležitejch informací tady už padlo víc než dost a poskládat to dokupy znamená listovat od začátku.
Hele ale to byla fakt jen taková moje myšlenka s ohledem na přehlednost tématu - nic víc 🙂
Pravdou je, že je možná lepší mít to všechno na jednom místě .

No jo, já si nechal do mejlu posílat když je něco nového tady a teď když otevřu mejl po delší době, tak to je vždycky sloupec :-) :-)
To hledání je fakt trošku problém, ale zas ty debaty jdou tak nějak ve vlnách, jak jsem si všiml... ono se to seskupuje nějak samo... možná by to chtělo nějak jinak zařídit funkci vyhledávání, ale to asi by byl problém, nemám tušení na jakém systému to fórum funguje...
Jinak hezkej Ciboušov :-) Ten sice nemám, ale když mám chvilku tak teď brousím podkrkonoší, z krušných hor mýtinku, co mám od kamaráda... a tak... dám sem pak taky něco, dnes ale nějak nestíhám nic :-(
jezevec74@gmail.com

Broumovsko , lok. Šonov
Vrněl jsem blahem když jsem druhou půlku objevil v publikaci "České a moravské acháty a jiné křemité hmoty" . Nebýt kolegy "Škodiče" zde na fóru tak jsem o této publikaci vůbec nevěděl.
Obrázky:

..a ještě jeden "Šonov"
Obrázky:

Jeden link na krásnej Morcínov . http://www.rockhound.cz/mineral.php?cislo=5381
Tenhle šutřík je kámoše a takovej se teda nenajde každej den.

to Lucanus, to oga : chlapi dík !
to oga : tenhle by taky mohl patřit do první "morcínovský ligy" , plocha 60x50mm
...ale ten musím přefotit protože tohle je stará fotka dělaná ještě videokamerou s rozlišením 640x480pix .
Z DSLR ta fotka bude mnohem lepší s větším množstvím detailů😉
Obrázky:

Ale chlapi "králem" je pro mě tenhle ze Studence !
On je malinkej (plocha 26x17mm) ale fakt nádhernej !
Jsou to v podstatě vyvinutý dva acháty v jedný pecce(mecháč a klasika) a tipoval bych, že se utvořily ty mechy jako první a teprve potom ten druhej, kterej obalil ten původní s mechama ! Tak tohle je můj král i při tý pidi velikosti 😉
12.2.2007 byl tenhle "mazel" vybranej jako Photo of the Day na Mindatu !
http://www.mindat.org/photo-81155.html
na druhý příloze detail FoV 3mm
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.