Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
tomi

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2010

#821 16. 6. 2014, 19:37

v Ke na burze som si kupil (teda dcere k meninam, zacina si robit zbierku mineralov) celkom pekny ametyst, Brazilia
velkost cca 503040 mm

zaujimalo by ma co je asi to hnede
a par detailov, ale nie su moc dobre, chcelo by to Vitu

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

joeolahfamily@azet.sk

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#822 16. 6. 2014, 19:57

to všichni😃
Chlapi já přestal stíhat 😃 tady se to pekelně rozjelo 😈 !

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#823 16. 6. 2014, 20:26

to tomi: kdepak - Víťa nestíhá ani číst vaše příspěvky natož fotit 😃 😃 😃

jinak ty inkluze v brazilským ametystu by mohl být goethit.
viz. např. http://www.mindat.org/photo-148497.html

v křišťálech z Brazílie bývá i rutil a to je taky celkem hezký pokoukání
viz. http://www.mindat.org/photo-75271.html

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#824 16. 6. 2014, 20:37

...ještě mě napadla taková hříšná myšlenka😉 .
S ohledem na to, že téma o achátech a křemitejch hmotách, který založil kolega "seznam" je zdaleka nejpopulárnější a nejvíc aktivní téma o minerálech na tomhle fóru, jestli by třeba nestálo zato aby někdo s "vyšší mocí" vytvořil samostatný oddíl nebo "podsekci" jen pro acháty a křemitý hmoty . Protože takhle když něco hledám tak musím úplně od začátku a už tady máme acháty čechy, slovensko, svět, brusky, postupy, křemitý hmoty krušných hor a zbytku republiky a všechno v jediným vlákně "Zajímavý achát"a vzhledem k množství vkládaných příspěvků se v tom za půl roku nikdo nevyzná.
Ale je to jen myšlenka .
V každým případě je potřeba říct, že je tohle prakticky jediný fungující diskusní fórum na téma acháty a křemitý hmoty.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#825 16. 6. 2014, 20:55

Možno špatne chápem Tvoju ideu Vita , Sběratel vytvoril celú škálu hlavných tém od zápalkových krabičiek cez obrazy, mince , starožitnosti až po minerály.

Samostatný chlieviček 😃 v mineráloch je iba pre acháty preto záleží na ostatných kolegoch ako disciplinovane budú prispievať len do danej témy a nebudú mať potrebu na každý príspevok založiť samostatné vlákno.

Držím palce vláknu acháty a kremene a ich odrody, nech rastie počet príspevkov a prispievateľov kvatitatívne aj kvalitatívne nakoľko v oboch štátoch je dostatok lokalít a na každej prechádzke sa dá objaviť zaujímavá vzorka .

Verím postupne sa nenájdu " aktivisti" čo budú len na škodu tohto fóra ,ale stále budú dbať a brať tento náš spolok ako dobrú studnicu vedomostí podloženú aj ukážkou z danej lokality.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#826 16. 6. 2014, 21:17

Myslel jsem to tak aby byla v sekci minerály vytvořená skupina "acháty a křemité hmoty" a pod ní by mohly být diferencovaný jednotlivý vlákna - broušení, acháty Čechy, acháty Slovensko, acháty svět atd. protože když sháním nějaký informace k brusivu nebo chci přidat fotku tak musím prolistovat všech 33 stránek abych se podíval jestli jsem ji už náhodou někdy nepřidal. Myslel jsem to tak aby v sekci minerály šlo vytvořit "pod téma" o achátech a křemitejch hmotách který by bylo členěný na jednotlivý tématický vlákna. Uvidíš sám jak tohle vlákno bude vypadat za půl roku při týhle intenzitě příspěvků.
Byl to jen nápad směrem do budoucnosti za účelem zpřehlednění a lepší orientace v příspěvcích .
Už teď je v jednom vlákně 824 příspěvků , který jsou namíchaný naprosto chaoticky viz. jak jsem psal výše - acháty, broušení, lokality atd.atd.
Zakládat samostatné vlákno např. kvůli broušení nemá význam protože se to v rámci tématu minerály bude míchat s vltošema, meťasama, drahejma kamenama atd. ale ani jedno vlákno nemá zdaleka tolik příspěvků jako tohle😉

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#827 16. 6. 2014, 21:23

Jeden rozpraskaný Morcínov, rozměr leštěné plochy 170x100mm

Obrázky:

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#828 16. 6. 2014, 21:24

Myšlienka je dobrá.
Vytvoriť vlákna podľa svojej vízie môžeš aj sám a ostane čakať ako disciplinovane zareagujú prispievatelia .

Nechcem byť "špatným prorokom", ale uvidíš časom.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#829 16. 6. 2014, 21:38

Já vím že můžu vytvořit nové téma a to bude jako "pod téma" vlákna - ale nikoliv skupiny .

Já myslel jako je skupina MINERÁLY(chápej adresář) tak vytvořit skupinu ACHÁTY (jako adresář) a pod to přesunout všechno co se týká achátů a křemitejch hmot 😉 ale netrap se tím .

Důležitý je, že aspoň máme kde pokecat .
A všimni si jak jsou "achátnici" ukázněný pokud jde o vkládání příspěvků 😉

😃 😃 😃 a ještě jsem tady v tom tématu ani nezaregistroval dotaz jestli jde o achát v případě, že na rozmazané fotografii je ostatním předkládána k posouzení evidentní struska😈

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#830 16. 6. 2014, 21:42

Ahojte, já bych k tomu jen takovou jednu myšlenku měl ... když se to rozkouskuje na jednotlivý "podvlákna", pak už tady nebude tak živo... takhle je to sice trochu chaos, to je fakt, ale zas to žije ... a posledni dobou mám dojem že docela hodně :-) :-)

jezevec74@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.