Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#791 15. 6. 2014, 18:20

to xantokon - víš kolik toho je ještě v zemi :-) :-) snad něco ještě na mě zbyde

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#792 15. 6. 2014, 18:22

dneska jsem se byl podívat v Ostravě v muzeu na sbírku minerálů a zkamenělin i z místních lokalit a byl jsem hodně zklamán, oproti dřívějšku sbírka rapidně zhubla :-( se jim to nějak tratí :-)

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#793 15. 6. 2014, 18:25
Byl jsem tam začátkem Dubna a je to mazec (jak válečné zákopy) , ale spíš by mě zajímalo jestli to je pravda s tím hajným co to tam sem tam omrkne a prý je celkem pruďas. Chci tam zajet začátkem prázdnin. Vím že se tam dělal geologický průzkum a je to strojně překopáno, ale i tak se dají najít pěkné kousky.

Pokud kopeš v lese tak je každý hajný pruďas. Mně také bere amok, když vidím jak to po sobě nikdo nezahází. Na publikovaných lokalitách to všude vypadá stejně.🙄 Přál bych Ti vidět jak vypadá naše nejvíce chráněná lokalita Ciboušov - jedním slovem hrůza!!!!😐 😐

Profilový obrázek
skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

#794 15. 6. 2014, 18:28

Tak jsem kouknul do mapy, Vašek má pravdu a Kojetín je u Milevska , u Přerova a u Havlbrodu a Kojatín u Třebíče. A asi jich bude ještě víc ? Jo a jak píše Vašek - dávám to do drátokošů a stavím zeď proti blbým sousedům - a bude třeba vysokou !!!

To mariluc - jo v zemi jo ale kdo nám to vykope ? Nějak se už starejm ručičkám nechce !! 👿 👿 👿 😁

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#795 15. 6. 2014, 18:30

to xantokon - já zasypávám, ikdyž se druhý den vracím tak vždycky zasypu. Volal jsem do lomu ve Frydštejně a řekli mi že už tam nikoho nepustí, protože tam nějaká partička prý udělala šílený bordel (odpadky, sklenky atd.), škoda :-( Na Ciboušově byli členové mineralklubu FM s panem Machkem, pěkné kousky jsm viděl od jenoho člena klubu, jeden jsem dostal i jako dárek :-) Taky se tam určitě někdy podívám :-)

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#796 15. 6. 2014, 18:31
to xantokon - víš kolik toho je ještě v zemi :-) :-) snad něco ještě na mě zbyde

já osobně nežli bych se koukal na ty vykopané a nezaházené díry s horama PET flašek, tak to raději hledám nová místa. Je to o hodně nachozených kilometrech a o to větší následné radosti. Pár takových sběratelů také (tady třeba skodic a Viťa) je a je fajn, že jsou. Jeden z nich je třeba i Jirka Velé - podívej se do sekce železiťáky co se dá najít nových a zapomenutých lokalit (bez vykopaných děr s petkama)😉

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#797 15. 6. 2014, 18:34

jinak plně souhlasím s tím článkem
http://www.rockhound.cz/plundrovani-tajeni-mineralogickych-lokalit.php
lépe bych to napsat neuměl

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#798 15. 6. 2014, 18:37

to xantokon - Taky brácha studuje jednu knihu za 53 kč z dob kdy jsem byl ještě na houbách a je opravdu plno lokalit o kterých se vůbec na netu nepíše, taky tady u nás jsou místa kde nikdo nechodí, na nějaké se chystám. Nechápu opravdu některé lidi co nechávají na lokalitách bordel, idioti!!!
to skodic - je mi 30, tak ještě nějakou sílu mám :-) , ale i tak se vracím zbitý jak pes :-)

Profilový obrázek
mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

#799 15. 6. 2014, 18:41

to xantokon - to už jsem četl :-) dobrý článek

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#800 15. 6. 2014, 18:44
to xantokon - Taky brácha studuje jednu knihu za 53 kč z dob kdy jsem byl ještě na houbách a je opravdu plno lokalit o kterých se vůbec na netu nepíše, taky tady u nás jsou místa kde nikdo nechodí, na nějaké se chystám. Nechápu opravdu některé lidi co nechávají na lokalitách bordel, idioti!!! to skodic - je mi 30, tak ještě nějakou sílu mám :-) , ale i tak se vracím zbitý jak pes :-)

doporučuji Ti Topografickou mineralogii od Kratochvíla😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.