Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#1121 29. 6. 2014, 11:49
Zdravím všechny milovníky Achátů a dovolím si přidat pár svých nálezů. Morcínov 40x32mm Doubravice 35x15mm Libuň 60x42mm ...

Jsem tu správně v sekci Starožitnosti, téma Starý tác?😋

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#1122 29. 6. 2014, 12:07

to PAVEL III: kam se ztratila tvoje představitost ?????
Měl jsi začít takhle - vidím malý zelený poloostrov na kraji jezera, ke kterému přiléhají pahorky - západem slunce zbarvené do růžova !!!! Taková jasně definovaná achátová krajina 😉 a díky tomu bílému lemu to celé působí dojmem palubního okénka z něhož se na tu krajinu vespod dívám 🙂 !

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#1123 29. 6. 2014, 12:14

Houby! Rokokový tác z míšeňského porcelánu s nějakým olympským výjevem, který teď tak rychle nerozpoznám. Něco jako Mars na svém voze vyjíždí do války, či tak nějak.😉

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#1124 29. 6. 2014, 12:19

malý kousek masa s pažitkou v rosolu, obtažený na okraji dokola pruhem loje... 😁
(to bude asi tou dobou nedělního oběda 🙂 )

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#1125 29. 6. 2014, 12:19
Houby! Rokokový tác z míšeňského porcelánu s nějakým olympským výjevem, který teď tak rychle nerozpoznám. Něco jako Mars na svém voze vyjíždí do války, či tak nějak.😉

No vidíš - tohle je přeci podstatně lepší než jen starý tác !

Proč ty nesbíráš acháty ? Každej kámen , kterej má svoje jméno nebo historii je mnohem vzácnější a když si představím aukční síň a draženou položku achát s názvem "Mars na svém voze vyjíždí do války" ... mno to by mohlo být zajímavý !

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#1126 29. 6. 2014, 12:19

Dracek napsal/a:

malý kousek masa v rosolu, obtažený na okraji dokola pruhem loje...
(to bude asi tou dobou nedělního oběda 🙂 )

... tak to by šlo zkrátit .... HLAD ! 😁 😈

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#1127 29. 6. 2014, 12:36
No vidíš - tohle je přeci podstatně lepší než jen starý tác ! Proč ty nesbíráš acháty ? Každej kámen , kterej má svoje jméno nebo historii je mnohem vzácnější a když si představím aukční síň a draženou položku achát s názvem "Mars na svém voze vyjíždí do války" ... mno to by mohlo být zajímavý !

Vita napsal/a:

No vidíš - tohle je přeci podstatně lepší než jen starý tác !

No, nechtěl jsem se pouštět do detailů.;)

A tak jako, když jdu na houby, najdu leda houby. Občas jsem zvedl i nějakou tu pecku, ale co s tím pak dál? Nejsme na to nějak zařízení. Ty známky jsou z tohoto pohledu úžasně nenáročný!😎

Profilový obrázek
jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

#1128 29. 6. 2014, 12:49

Ahojte, teda já čumim, tady to dostává spád... pár dní tady nejsem a tohle....😲 😲 😲

Shrnuto všichni - kvantum krásných fotek a šutrů!!!!!!!!! 😉

A já přidám jednu achátovou potvoru, byl jsem vyveden z omylu, když jsem si myslel, že to je dřevo 😕 Každopádně je to sice poraskaný, děravý a dobitý, navíc od nějakýho zrnka v leštivu poškrábaný, ale mě se ten šutr něčím líbí. Nevím ale vůbec odkud je (jen že z Podkrkonoší), je to hodně starej sběr, kterej jsem získal a vybrousil... Kdyby někdo dokázal odhadnout lokalitu, byl bych mu zavázán 😉 Má to průměr 8 cm a to stříbrný po obvodu je asi hematit, nebo něco železnýho.... taky divný... 😲

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#1129 29. 6. 2014, 12:49

to PAVEL III: No ono to je s těma achátama podobný jako se známkama - v podstatě sběratelé jsou ve všech směrech úplně stejný a je tak nějak jedno jestli sbíraj známky, obrazy, starožitnosti, mince nebo minerály resp. přírodniny.

Na achátech a minerálech je jedna věc, která mě fakt baví - když už to najdu, koupím nebo vyměním tak vím, že je to originál(jeden jedinej) a nikdo nemá to stejný, protože i když rozřízneš jednu pecku achátu tak ač se to může zdát divný tak ale každá polovina je jiná 😉 .

Je ale v podstatě jedno co sbíráme důležitý je , že nás to baví !!!
A vovovo tom to je !

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#1130 29. 6. 2014, 12:56

to jezevec : Acháty s hematitem z podkrkonoší jsem viděl akorát z okolí Jilemnice (Kundratice) .
Ale čoveče to si netroufnu takhle tvrdit , že je to odtamtud ... 😕

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.