:D 😃 😃 tedy díky díky 😃 Tu dílnu si dovedu představit, už podle fotek cos sem dával dřív je mi to docela jasný 😁 Kdybys o ten kámen ale náhodou zakopl, tak kdyžtak mi prosím napiš na jezevec74@gmail.com
Já z té lokality taky mám několik kamenů od kamaráda, i jeden docela hezkej, taky zelenomodrej, podobnej tomu co je druhej pod tím co mě dostal... ale tenhle kámen je něčím jinej, prostě perfektní 😲
jezevec74@gmail.com

..tady se to ale rozjelo..
jezevec- máš dobrý vkus, ten modrý je fakt parádní 😉
xantokon- když vidím jaké obry vozíš, to je co říct. Já raději malé, tak do 5-6cm= jsou lépe skladné a zatím mně s tím manžel nechce vyhodit 😃
Tuhle lokalitu zatím zastoupenu nemám, i když už mi byly vzorky nabízeny, ale nemám náčiní na řezání, takže jsem je byla nucena odmítnout. Snad do budoucna také pořídím! Zatím mne drží české pecky a teď budu zkoušet nějaké menší "poláky"..

Acháty - Zábrodí(Červený Kostelec)
ten první je jenom říznutej - až bude čas dám to do lesku - ten fakt bude dobrej😉
ty další dva v surovém stavu😁
Obrázky:

Achát - Morcínov 😉
Obrázky:

Vita- Ty jo, to vypadá na zajímavé kousky, na ten první a třetí jsem zvědavá nejvíc!
Dnes mi přišly zmiňovaní "poláci" a samozřejmě jsem nevydržela a hned musela jeden zkusit. Vybrala jsem pro začátek jeden rozštíplý, který mne zaujal kresbou. Bylo trošku časově náročné zbrousit jej do rovniny, ale protože ten porfyr okolo šel relativně dobře, nebyla to zase taková tragedie. Můj první polák, takže z něho mám velkou radost a jsem strašně zvědavá, kdy se dostanu k ostatním, co mne tam čeká za překvapení. Tento mne naladil. Škoda prasklin, ale můj první :-)
Obrázky:

hlavně že udělal radost 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Ahojte, moc hezký kameny ... všechny 😉
to korunka - hezkej polák ... do trouby, rozehřát na 60 a bílou svíčkou ťukni na ty praskliny a většina jich zmizí ... fakt 😉
to Vita - ten Morciňák je parádní!! A masáci jsou fakt zajímavej materiál, tohle už ale jsou fakt regulérní acháty!! 😲 .... a porfyr mám v lesku, jen to chce fakt skoro nasucho...
jezevec74@gmail.com

Do dneška mě štvalo, když se mi do dutinek a pórů v achátech cpalo leštivo a pak to nešlo ven, drbal jsem to kartáčkem jak blbej a stejně tam někdy něco zůstalo... S tím je konec 😈
Dřevotřísku s leštivem mám teď na hřídeli staré brusky (původní dřevěná bedýnka...) a vedle je momentálně nepoužívaný filc. Napadlo mě ho pořádně nakropit, až úplně nasákl vodou a po leštění na dřevotřísce jsem achát projel po tom nasáklým filcu... všechno leštivo z pórů a prasklin bylo okamžitě pryč, kartáčkem jen hrany a čistej achát... paráda!!! 😉
jezevec74@gmail.com

skodic napsal/a:
Tak abych tu jenom neprudil s GPS koordinátama-- někam , přidám pár achátků. První jsou Hory Krušné - Černá Halže ...
Obrázky:
Ahoj, tuhle fotku jsem nějak zazdil, jak to tady frčí, nestíhám... ale tenhle kousek je taky moc dobrej!!! 😲 ... má takovej krásně masitej prostředek 😉
jezevec74@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.