Poprosím skúsenejších o pomoc pri určovaní pravosti týchto mincí:
1)
Sabina, denár
Av: SABINA AVGVSTA
Rv: CONCORDIA AVG
2,7 g; 17 mm
2)
Antoninus Pius, konsekračný denár
Av: DIVUS ANTONINVS
Rv: CONSECRATIO
2,6 g; priemer neznámy
3)
Gordianus III., antoninián
Av: IMP GORDIANVS PIVS FEL AVG
Rv: P M TR P III COS II PP
4,89g !; priemer neznámy
Fotky sú stiahnuté z Ebayu, tam som tie mince kúpil. Ale teraz po skončení aukcií sa mi zdá, že tá prvá minca je asi falzum, reverz sa mi nejako nepozdáva, ale môže to byť len môj začiatočnícky názor. Tie dve sem dávam pre istotu tiež. Vo všetkých troch aukciách predajcovia garantujú pravosť mincí. No neviem... to je prvý raz čo som na Ebayi nakupoval od "Privatverkäuferov" tak dúfam, že som nekúpil falzá. Každopádne budem rád, keď sa k tomu vyjadrí niekto skúsenejší. Ďakujem vopred za pomoc
Obrázky:

Me ten Antoninus Pius take neprijde za tak ,,levy".
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Takže prvú som vydražil za 36,60 eur
druhú za 15,50 a tretiu za 13,01 eur. druhá a tretia sú od rovnakého predajcu a ešte pred skončením som sa ho pýtal na pravosť mincí ale na ich pôvod nie. Potvrdil, že mince sú pravé. Môžem pripojiť aj citát z e-mailu. Ale ak sú tie dve aj pravé tak som ich podozrivo lacno vydražil. A prvá bola najdrahšia a ešte je to asi falzum 😞 . Keď som začal nakupovať antické mince na ebayi tak som stál za tým že len od renomovaných aukčných siení - Lanz, Helios ap. A teraz prvý nákup u normálneho predajcu a hneď falzum. V tej chvíli keď som prihadzoval ma vôbec nenapadlo že to môže byť fake. A tie dve aj keď som ich lacno kúpil myslím že sú pravé.

Uz ta cena napovida hodne, Sabina v tomhle stavu (sbirkovem) stavu by nemela jit pod 100 EUR. Nebo aspon ne moc. Co je horsi, i cena za toho Antonia Pia je dost nizka, cekal bych minimalne 40 EUR, coz napovida, ze vetsina lidi te minci nebo prodejci vubec neveri.
Ohledne vyjadreni o pravosti, jaky to ma smysl, pokud se tedy nejedna o odbornika, kteremu by nepravdivy/nespravny vyrok zkazil reputaci? Pokud nekdo vi, ze prodava padelky, ktere nabizi jako prave mince, tak prece na dotaz nerekne, ze jsou to padelky. A pokud nevi, tak je presvedceny ze to padelky nejsou.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.