Mohl byste mi prosím někdo prozradit jaké série bankovek jsou vzácnější? Ráda bych je začala sbírat, ale nevím si rady.. Na internetu jsem nenašla žádné tabulky nebo podklady, které by mne nasměřovali. Jedná se mi o bankovky, které jsou aktuální.
Předem děkuji za všechny typy a odkazy.🙂

tady máte ČR bankovky
tabulka odstraněna na žádost autora příspěvku
MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

Tak nějak rychle jsem proběhl váš seznam cenných bankovek a hned na začátku no nevím... Žluté K no budiž když někdo hledá v oběhu bankovky vyprané v pračce nebo chemicky upravené jeho věc ale 100/93 serie A s proužkem Kčs...? To snad ne to je něco nového nebo nějaká rarita?🙂

Ksichtoknihu(FB) bych nikdy nepoužil, jako zdroj vědomostí k bankovkám a už vůbec bych nepřeposílal někomu takové nesmysly, co tam jsou (ještě je to moc malé). Takto se šíří dále a dále v dnešní době oblíbené "fake news". Stačí si pročíst, zde staré příspěvky o sériích a člověk dost pochytí, co není ani v katalozích. Chce to mnoho času na studování, protože žádný učený z nebe nespadl, každý to máme letama prostudované a i praxí = sbíráním těch kouzelných papírků.😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Ono označovat sérii A, za náhradní sérii, to může jen amatér, který tomu vůbec nerozumí.
Ty žluté K, to je podvodnický mor, jako žlutá kniha atd.!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.